Connect with us

Članci

Živi kao viking i obavezno isprobaj najbolje pivo u autentičnim pubovima

Živi kao viking i obavezno isprobaj najbolje pivo u autentičnim pubovima

Dublin je živi muzej vikinških vremena s prekrasnim srednjovjekovnim dvorcima i katedralama. Njegove su prednosti prijateljski naklonjeni domaći ljudi, bogata povijest i kultura, kao i kompaktnost.

Tisućljetna povijest i arhiktektura

Većinu svog postojanja Dublin je bio „drugi grad“ Britanskog carstva, što je utjecalo na gradsku arhitekturu. Grad star više od tisuću godina prepun je primjera bogate povijesti. Od viktorijanskih zgrada, građevina u georgijanskom stilu, do srednjovjekovnih dvoraca. Dvorac Dublin sagrađen je u 13. stoljeću na vikinškom naselju. Zahvaljujući središnjem položaju, neizostavan je simbol grada.

U katedrali Kristove crkve možeš se popeti do zvonika i pokušati zvoniti veličanstvenim zvonima. Osim toga, kaže se da su u njoj pohranjeni mumificirani ostaci Toma i Jerryja, mačke i miša, pronađeni u crkvenim orguljama.

Izvrsna hrana

Livade i pašnjaci zeleni su ovdje dvanaest mjeseci u godini, a obala je nadomak centra grada. Tomu se može zahvaliti na svježim sastojcima koji utječu na kvalitetu hrane u Dublinu. Bilo da se radi o mliječnim proizvodima, morskim plodovima ili mesu, ondje je kuhinja zaista vrijedna kušanja.

Pubovi s atmosferom

Zeleni irski pub možeš pronaći u cijelom svijetu, ali naravno, pravi se nalaze samo u Dublinu. Navečer se možeš zaustaviti u desecima tradicionalnih barova, gdje moraš kušati lokalno pivo i viski. Izbjegavaj turistička mjesta i upoznaj stvarne lokalce u pubovima s izvrsnom atmosferom. Dublin se može pohvaliti i izvrsnom glazbom uživo.

Foto: Shutterstock, Dreamstime, Unsplash.com
5/5 - (1 vote)
Click to comment
Na vrh