Connect with us

Članci

Popis 10 najljepših plaža u Grčkoj – neće ti biti lako izabrati!

Popis 10 najljepših plaža u Grčkoj – neće ti biti lako izabrati!

Bijeli pijesak, lagune i ljeto gotovo cijelu godinu. Grčka ima sve što želiš za provođenje savršenog odmora na moru. Koja mjesta treba posjetiti da bi se doživjelo nešto posebno? Možda će ti u donošenju odluke pomoći naš popis. Izabrali smo za tebe 10 najljepših plaža u Grčkoj.

1. Navagio, Zakintos

Očito najpoznatija i najfotogeničnija plaža u Grčkoj nalazi se na otoku Zakintosu. Čisto more, bijeli pijesak i usto još visoke stijene. Da bi bilo savršeno nedostaje samo olupina piratskog broda. Aha, jedna je već tamo.

2. Mirtos, Kefalonija

Put do ove plaže je strmiji, ali nagrada je predivna plaža okružena stijenama u obliku polukruga. Zahvaljujući tim stijenama, plaža Mirtos najljepše je prirodno kazalište na otoku Kefaloniji.

3. Porto Katsiki, Lefkada

Prema turističkim vodičima, u ovoj ćeš plaži najviše uživati u rujnu. Ljeti je na njoj velika gužva. To i ne čudi jer pogled na stijene koje se izdižu iz mora oduševi svakog turista. Želiš li doživjeti nešto jedinstveno, posjeti najistočniji dio otoka Lefkade, točnije svjetionik Kratas iz kojeg ćeš vidjeti jednu od najljepših grčkih panorama.

4. Simos, Elafonisos

Plaža Simos, koja se nalazi na malom otoku Elafonisosu, prema mišljenju lokalnog stanovništva zasigurno je najljepša grčka plaža. Procijeni sam. Izvanrednu atmosferu otoka stvaraju jedinstvena flora i pješčane dine.

5. Elafonisi, Kreta

Ružičasti pijesak i kristalno čisto plitko more. Tako možemo opisati jednu od najveličanstvenijih plaža ne samo u Europi nego i u svijetu. Plaža Elafonisi jedna je od najpopularnijih plaža za obiteljski odmor na Kreti.

6. Lindos, Rodos

Ako si već bio na Rodosu, zasigurno si čuo za mjesto koje se zove Lindos. Plaža je povezana s grčkom poviješću, ondje se možeš kupati ili roniti, a s nje se pruža i lijep pogled na hram iz 4. stoljeća. Kad pogledaš svijet iz ovog krasnog hrama, to izgleda ovako.

7. Laguna Balos, Kreta

Plaža ili (ne)plaža? Svi ćemo se složiti da se radi o lijepom mjestu koje povezuje otok Kretu s otočićem zvanim Imeri Gramvousa. More u laguni Balos plitko je i ugodno toplo, a naći ćeš i nekoliko prirodnih bazena u stijeni. Naša preporuka: odlučiš li posjetiti ovu plažu automobilom ili brodom rano ujutro, imat ćeš plažu samo za sebe jer prvi brod s turistima stiže tek poslijepodne.

8. Paradise, Mykonos

Sam naziv plaže otkriva što će te ondje dočekati. Kupanje, sunčanje i zabava do zore. Mnogo mladih ljudi posjećuje ovaj otok da bi spojili uživanje na plaži i tulumarenje. Ako ti se sviđa ova kombinacija, Mykonos je otok upravo za tebe.

9. Crvena plaža, Santorini

Plažu na Santoriniju obavezno moraš vidjeti! Boja plaže može biti crvena, siva, čak i crna jer je otok vulkanskog podrijetla. Danas na plaži najviše uživaju oni koji se vole sunčati, a najbolje je doći u jutarnjim satima, kada nema gužve i pijesak još nije užaren od jakog mediteranskog sunca. Nađi svoju nijansu!

10. Paleokastritsa, Korfu

Popis deset najljepših plaža završit ćemo divotom koja na prvi pogled ne sliči Grčkoj. Priroda gotovo da i nije osjetila ljudsku prisutnost – zeleno-plava boja mora, romantična mjesta i na kraju, najbolje: Plava špilja. Sve će te to dočekati posjetiš li mjesto koje se zove Paleokastritsa.

3.3/5 - (6 votes)
Click to comment
Na vrh