Connect with us

Članci

10 razloga zbog kojih je posjet Kanarskim otocima zimi dobra ideja

10 razloga zbog kojih je posjet Kanarskim otocima zimi dobra ideja

Naš urednički tim uvijek se veseli mogućnosti ostavljanja rukavica i kapa u ormaru tijekom hladnih mjeseci i bijegu od hladnoće. Osjetiš li trnce kada se sjetiš svog egzotičnog odmora iz proteklih godina, imamo sjajnu preporuku za tebe – Kanarske otoke. Ta nam je destinacija relativno blizu, ondje je toplo čak i zimi, a priroda je neopisiva. Evo obećanih deset razloga za posjet Kanarskim otocima. Uživaj!

1. U blizini

Ako ti je cilj „samo se malo zagrijati“, najveća prednost Kanarskih otoka upravo je njihov položaj. Izravnim letom iz Beča bez presjedanja onamo se stiže za samo 5 sati, što je otprilike triput kraći let nego u jugoistočnu Aziju, koja je posljednjih godina postala vrlo omiljena destinacija među turistima.

2. Badnjak na plaži

Ne može se svako odredište pohvaliti s 300 sunčanih dana u godini i prosječnom temperaturom od 23 °C, čak i u zimskim mjesecima. Sada se sjeti da je tijekom zime kod nas 20 stupnjeva manje. Božićna jela i otvaranje poklona na plaži. Kakav Božić!

3. Bez mase turista i bez dosade

Žudiš li za privatnom plažom na kojoj se ne moraš stiskati s ljudima i želiš u potpunosti uživati ​​u svom odmoru? Unatoč manjem broju turista, odmarališta su i dalje otvorena. Tako da ćeš zasigurno pronaći smještaj, čak ćeš imati problema s odabirom između nekoliko opcija koje će se sve činiti idealnima. I imamo izvrsne vijesti – uštedjet ćeš još više novca izvan sezone.

Pitaš se zbog čega bi letio nekamo gdje nikog nema? Ništa se ne brini, nećeš biti sam, dućani će biti otvoreni, naići ćeš i na druge turiste, samo što gužva neće biti tolika kao tijekom ljeta.

4. Nezaboravni karneval

Od siječnja do ožujka na Kanarskim otocima održava se karneval prepun glazbenih marševa i strastvenih španjolskih plesača. Domaći stanovnici za ovaj se događaj pripremaju gotovo cijelu godinu. Pristupaju tome ozbiljno, ludi kostimi teže nekoliko stotina kilograma, a koreografija će ti također oduzeti dah. Vrhunac je karnevalskih dana krunidba kraljice karnevala koju ne možeš propustiti!

5. Beskrajni svemir iznad tebe

Na sjevernoj polutki nećeš pronaći puno mjesta na kojima možeš bolje promatrati noćno nebo nego na Kanarskim otocima. To je izvanredna astronomska predstava, a čak se organiziraju i noćne ture na otocima Tenerife i La Palma.

6. Desetci tura

Gnjev vulkana stvara ljepotu koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ovo je priroda na Kanarskim otocima: očvrsla lava, ugašeni krateri, guste šume i specifična flora… To se ne može opisati riječima, trebaš to doživjeti na vlastitoj koži i vlastitim očima. Otoci su raj za ljubitelje prirode. Na raspolaganju ti je puno tura i cijelo vrijeme imaš priliku otkriti nešto novo. I ne znojiš se toliko u zimskim mjesecima.

7. Aktivni odmor

Pješačenje ti nije dovoljno? Onda možeš posjetiti jedan od najboljih profesionalnih golfskih terena u Europi. Zamisli savršen dan – golf, sjajni pogledi, a zatim zabava u vodi i uranjanje u vlastite pozitivne misli u lokalnim toplicama.

Ako tražiš nešto uzbudljivije, što kažeš na penjanje ili brdski biciklizam?

Međutim, naš favorit je padobransko jedrenje. Dopusti vjetru da te ponese iznad vulkana i fascinantne prirode.

8. Vodeni park Siam Park

Putuješ li s djecom? Zapamti ime Siam Park. Smješten je na Tenerifima, a TripAdvisor ga je 2017. proglasio najboljom vodenom atrakcijom na svijetu. Iako malo podsjeća na Tajland, doživljaj će biti nezaboravan. Zimi je vodeni park otvoren od deset ujutro do pet navečer.

9. Jesam li u Africi?

Jesi li Saharu doživio izbliza? Njezinog blizanca, pješčane dine Maspalomasa, možeš pronaći na Gran Canariji. Ovo područje možeš istražiti pješice ili na leđima deve.

Ali za razliku od Sahare, more nikad nije tako daleko i možeš se brzo osvježiti.

10. In vino veritas

Toplo vrijeme tijekom cijele godine ne godi samo ljudima, nego i vinovoj lozi. Zahvaljujući tome, Kanarski otoci imaju svjetski poznato vino. Obavezno ga trebaš probati.

Foto: Shutterstock, Dreamstime, Unsplash.com
3.5/5 - (2 votes)
Click to comment
Na vrh