Connect with us

Članci

10 hotela iz cijelog svijeta napravljenih od leda

10 hotela iz cijelog svijeta napravljenih od leda

Možete li zamisliti kako tonete u san ispod ogromnih ledenih skulptura, uživate u svojoj hrani iz tanjura od leda ili provodite noć u vlastitom igluu? Bez obzira na to koji hotel na kraju odaberete, znajte da će doživljaj biti izvanredan i ugodno hladan. Doživite ovih 10 hotela napravljenih od leda.

1. ICEHOTEL, Švedska

Originalan, najveći i vjerojatno najhladniji od svih hotela na našem popisu. Inovativno razmišljanje tvrtke ICEHOTEL u Jukkasjärviju pruža svojim posjetiteljima već 30 godina mogućnost da uživaju u ledenom komforu. Njihova posljednja ideja pretvorena je u ledenu sobu koju možete doživjeti u svim godišnjim dobima. Uživajte u ljetnim aktivnostima iza Polarnog kruga tijekom dana i u zimskoj bajci punoj čuda tijekom noći.

Ako ste za tradicionalan doživljaj, ostanite u originalnom hotelu koji se, nakon što se rastopi, pod rukama kipara iz cijelog svijeta pretvara u ledene kipove. Ni jedan kip nije isti, tako da se tijekom tonjenja u san na krevetu od leda možete diviti, primjerice, nosorogu, slonu, ljudima ili monstrumima od leda. Ne trebate se bojati, nećete se smrznuti. Zagrijat će vas termovreća za spavanje i udobni madraci. Tijekom svog boravka uživajte u aktivnostima na otvorenom, piću u Ice Baru ili pogledajte jednu od izložbi u okolini.

2. Hotel of Ice, Rumunjska

Uputite se uspinjačom prema planini Fagaras i otkrit ćete ovo skrovište od leda. Birati možete između dvokrevetne sobe i udobnog iglua. I jedno i drugo napravljeno je od leda iz ledenog jezera u planinama, ukrašeno ručno rezbarenim ledenim namještajem prekrivenim dekama i jastucima kako bi vam bilo toplo. Od leda su napravljeni čak i tanjuri u restoranu. Naći ćete ondje i crkvu za parove koji su odlučili ostatak života provesti zajedno. Posjetite i srednjovjekovne gradove Brasov i Sibiju s prekrasnim popločenim ulicama i divnom arhitekturom.

3. Hôtel de Glace, Kanada

Jedini ove vrste u Sjevernoj Americi, Hôtel de Glace svake se godine obnavlja u drugačiji oblik. Ove godine pronaći ćete 42 jedinstvene tematske sobe (uključujući luksuzne apartmane s kaminom i wellnessom), zimsku umjetničku galeriju koja se nalazi u Velikoj dvorani, pa čak i saunu pod zvijezdama. Iako ćete se osjećati udaljeni milijun kilometara od ostatka svijeta, budite svjesni da je ovo ledeno utočište udaljeno samo deset minuta od živahnog centra Quebeca. Stoga je idealno za one koji vole spojiti oba svijeta.

4. Ice Hotel, Japan

Svake godine, od sredine siječnja do kraja veljače, posjetitelji hotela Alpha Resort Tomam u Hokkaidu mogu provesti noć u hotelu Ice. Kupola mu je široka samo osam metara i visoka četiri metra, tako da sadrži prostor za samo jednu sobu. Gosti dobivaju vreću za spavanje da bi ugodno proveli noć te zdjelicu juhe za doručak, da se zgriju. Hotel je dio prostranijeg zimskog svijeta – ledenog sela. Ovdje se u ledenoj crkvi redovito organiziraju svadbe, može se jesti fondue od sira u smrznutom kafiću, spustiti niz ledeni tobogan, klizati se na klizalištu ili u večernjim satima provesti vrijeme u knjižnici kraj vatre.

5. Arctic SnowHotel, Finska

U Rovaniemi svake godine ne dolazi samo Djed Božićnjak, nego i čarobni Arctic SnowHotel. Ulazak u njega podsjetit će vas na špilju, ali se nakon toga račva u razne tunele prekrivene ledenim rezbarijama; u spavaće sobe s prozirnim ledenim krevetima prekrivenim sobovim krznom. Jedan od tunela vodi i do restorana koji uz svijeće nudi tradicionalna finska jela poput pečenog lososa. Vanjska sauna je sjajno mjesto za opuštanje u prirodi. Za autentičan osjećaj, odmorite se u jednom od apartmana u kojem ćete se osjećati kao da imate vlastitu zaleđenu palaču.

6. Iglu-Dorf, Švicarska

Osnovao ga je ekstremni daskaš na snijegu koji je želio biti prva osoba na padini. Iglu-Dorf trenutačno ima iglu-sela na sedam različitih lokacija. U selu Zermatt možete leći u jacuzzi i gledati vrh Matterhorn, dok se s jednog mjesta u Zugspitzeu pruža pogled na Njemačku, Austriju i Švicarsku.

Najnovija njegova iglu-ponuda nalazi se u Schilthornu u Austriji, do kojeg se može doći na skijama ili na dasci za snijeg. Na nadmorskoj visini većoj od 2600 metara možete uživati ​​u uzbudljivoj šetnji na putu do iglu-restorana. Hotelske sobe koje možete izabrati vrlo su raznovrsne – od osnovnih iglua za skupine s vrećama za spavanje za smještaj do šest posjetitelja, do luksuznijih apartmana ukrašenih umjetninama i opremljenih jacuzzijima i kupaonicama. Nudi se čak i romantična mogućnost da „sagradite svoje gnijezdo“ – to je opcija u kojoj parovi mogu sudjelovati u izgradnji vlastitog iglua prije nego što u njega odu spavati.

7. Sorrisniva Igloo Hotel, Norska

Najsjeverniji iglu-hotel na svijetu započeo je sa šest soba prije gotovo 20 godina. Zamrznuto kazalište u planinskom, borovom šumom prekrivenom dijelu Sorrisnive sastoji se od 26 spavaćih soba, četiri posebna apartmana, kapele i ledenog bara – sve bogato ukrašeno ručno klesanim umjetninama. Svake godine hotel ima novu temu. U prošlosti su ledeni zidovi pažljivo bili klesani da otkriju Vikinge, mitska bića, nordijske legende i arktičku prirodu. Iziđite van – možda ćete imati dovoljno sreće da vidite najljepšu umjetnost majke prirode. Hotel ima izvrsnu lokaciju za promatranje sjevernog svjetla.

8. Snow Village, Finska

Približno 20 milijuna kilograma snijega i 350 000 kilograma leda pretvara se u finsko snježno selo koje se stalno mijenja. Ovogodišnje skulpture, snježni ansambli, kapela, ledeni restoran i bar dizajnirani su na temu Igre prijestolja. Ovdje možete proći kroz prizore iz serije ili upoznati njezine likove.

Impresivni snježni setovi održavaju se na temperaturi od minus 5 Celzijevih stupnjeva kako bi se spriječilo topljenje gigantskih kipova. Ako želite nešto toplije, odaberite jednu od ugodnih vikendica. Aktivnosti na otvorenom, uključujući zaprege pasa, skijanje ili auroru oduševit će vas.

9. Snowhotel Kirkenes, Norska

Svake se godine živahni Snowhotel Kirkenes rastopi u arktički fjord i ponovno se poveže s prirodnim svijetom koji ga okružuje. Kada se temperatura iznova spusti, kipari iz cijeloga svijeta vraćaju život hotelu s njegovih 20 soba i ledenim barom.

Hotel svake godine ima novu temu, ali kipovi zadržavaju svoj nordijski izgled. Umjetnički su radovi različiti u svakoj sobi, ali su svi izrađeni sa složenim detaljima. Proučavanje ovih skulptura od leda nikada vam neće dosaditi. Zagrijte se na večeri u restoranu, nakon koje možete uživati ​​u noćnom piću u ledenom baru. Za svakoga ima ponešto. Od romantičnih apartmana dizajniranih za mladence do velikih soba za obitelji.

10. Kakslauttanen Arctic Resort, Finska

Arktičko područje Kakslauttanen nalazi se na rubu najvećeg finskog Nacionalnog parka Urho Kekkonen. Uz brvnare, staklene iglue i tradicionalnu kućicu, na raspolaganju je i smještaj za avanturističke posjetitelje. Ovdje ćete pronaći snježne iglue ispod borova prekrivenih snijegom. Naoružani vrećom za spavanje, noć ćete provesti u jednom od tih ugodnih skloništa, zaštićenih od bilo kakve vanjske buke, na temperaturama nižim od minus šest stupnjeva. Popularne dnevne aktivnosti uključuju jahanje, šetnju sa sobovima i promatranje sjevernog svjetla tijekom noći.

Foto: Shutterstock, Dreamstime, Unsplash.com
5/5 - (1 vote)
Click to comment
Na vrh