Connect with us

Članci

Ne znaš gdje provesti ljetovanje? Evo 10 najljepših plaža u Italiji

Ne znaš gdje provesti ljetovanje? Evo 10 najljepših plaža u Italiji

Italija – to nije samo izvrsna hrana i fascinantna povijest. Italija je i stotinjak kilometara obale i izabrati 10 najljepših plaža čini se kao nemoguća misija. Unatoč tome, probat ćemo ispuniti ovaj zadatak. Ovo je, prema nama, 10 najljepših plaža u Italiji.

Advertisement

1. Costa Smeralda, Sardinija

Posjetiš li Sardiniju, domaćini će te dočekati s ovom rečenicom: “Upravo ste posjetili najljepše mjesto na zemlji.” Pomisli: to može reći bilo tko. Da, može. Ali nakon što posjetiš bijele plaže Smaragdne obale, ta će ti rečenica neprekidno odzvanjati u glavi. To najekskluzivnije mjesto za odmor moraš doživjeti.

2. Cala Pulcino, Lampedusa

Još nikada nisi čuo za otok Lampedusu? Ništa se ne brini i zapamti taj naziv. Put do plaže nije baš jednostavan, moraš se probiti kroz težak teren među stijenama i proći kroz bujnu vegetaciju, ali na kraju ćeš otkriti nešto predivno.

3. Cala Granara, Sardinija

Iako ova plaža nije okružena golemim stijenama poput mnogih drugih talijanskih plaža, more je na ovom mjestu predivne azurne boje. Jednostavno, to je idealno mjesto za ronjenje.

4. Scala dei Turchi, Sicilija

Do ove plaže možeš doći tzv. „turskim“ stepenicama. Te neobične stepenice postale su ikona talijanskog obalnog turizma. Kad se popneš gore, imaš osjećaj kao da se nalaziš u zemlji čudesa. Azurno more, brončani pijesak i bijele stijene. Zakon!

5. Cala Luna, Ponza

Ovo je jedna od najčudnijih talijanskih plaža i ne može izostati ni s našeg popisa. Priroda je ovaj komadić raja na zemlji „napravila“ u obliku polumjeseca prema kojem je plaža i dobila ime. Obala je pretežito kamena, ali je sama plaža pješčana i vulkanske stijene stvaraju posebnu atmosferu.

6. Cala Goloritze, Sardinija

Cala Goloritze jedna je od najpoznatijih talijanskih plaža. Gdje bi se drugdje mogla nalaziti nego na Sardiniji? Prirodna plaža okružena je visokim stijenama i od 1995. godine nalazi se na UNESCO-vu popisu svjetske baštine. Doći do ove plaže može se samo pješice. Ako voliš šetnju, put do ove plaže s jedinstvenim stijenama bit će ti nezaboravan doživljaj.

7. Cala Mariolu, Sardinija

Jedinstvenost ovog mjesta doživjet ćeš tek kad skočiš u more. Odmah će te okružiti male znatiželjne ribice koje se ne boje ljudi i kristalno čisto more. Imat ćeš osjećaj kao da je more nacrtano, jer je pogled predivan. Plaža je dobila ime po tuljanu lopovu, na talijanskom „mariolo“, koji je krao ribe iz ribarske mreže.

8. Spiaggia delle due sorelle, Ancona

Ovdje se može doći samo brodom iz luke Porto Numana. Kamenčići koji su bijeli kao snijeg gube se u valovima smaragdnog Jadranskog mora. Ovo magično mjesto svoje je ime dobilo po stijenama koje izgledaju kao blizanke i zbog toga su lokalni stanovnici ovu plažu nazvali „dvije sestre“. Oduševit će te ove lijepe stijene.

9. La Pelosa, Sardinija

Svaki pogled na ovu plažu mogao bi biti na razglednici. Govorimo o plaži La Pelosa. Samo bismo htjeli naglasiti da se radi o već petoj sardinijskoj plaži koja je na našem popisu. Bijeli pijesak, kristalno čista voda, tirkizna boja mora i čarobna panorama čekaju samo tebe.

10. Amalfi, Salerno

Najljepši dio plaže raskošne talijanske obale nalazi se između gradova Amalfi i Positano. Neizmjerna divota privlači posjetitelje već stoljećima. Očaravajuća ljepota mediteranske prirode, strme litice, sjajne pješčane plaže i slikovite kućice. Bila bi šteta ne posjetiti ovo mjesto!

Foto: Shutterstock, Dreamstime, Unsplash.com
3/5 - (4 votes)
Click to comment
Na vrh