Connect with us

Članci

Što vidjeti u New Yorku – preporučujemo ove aktivnosti

Što vidjeti u New Yorku – preporučujemo ove aktivnosti

Putovali smo po Sjedinjenim Državama uzduž i poprijeko, no New York i dalje ostaje naš apsolutni broj jedan. Nismo neki ljubitelji velegradova, baš suprotno, većina nas radije bježi u prirodu, ali New York jednostavno ima ono nešto u sebi. A to shvatite tek kada prvi put stupite na prepuni trg Times Square ili kad napravite kratku šetnju preko Brooklinskog mosta. New York je mjesto sa stotinu lica. Luksuzni restorani, čudni štandovi s hot-dogom, sjajni hoteli i mali apartmani, spektakularna zabava i mir u Central Parku. New York je sve što možete zamisliti. Mi ga volimo i vjerujemo da ćete ga i vi zavoljeti. Za one koji ga planiraju posjetiti pripremili smo nekoliko savjeta o tome što se ne smije propustiti prilikom posjeta ovoj metropoli. Da, naravno, morate posjetiti i Kip slobode, ali mi ovaj put imamo neke druge aktivnosti za vas.

Predstava na Broadwayu

Broadway nije samo beskrajna ulica koja se proteže od kružnog toka Columbus Circlea do 179. ulice. Slavni dio četvrti Theater District prepun je svega najboljeg što možete vidjeti na kazališnoj ili mjuzikl sceni. Kod kuće slične događaje obično izbjegavamo, ali nikada nismo propustili ovakav doživljaj tijekom naših posjeta New Yorku, neovisno o tome je li se radilo o svjetski poznatoj predstavi „Jadnici“ ili božićnoj komediji. Možda smo naivni, ali uvjereni smo da ni vi nećete žaliti odaberete li nešto iz ponude. Donosite li odluke u posljednji tren, kao mi, mrežna stranica TodayFix olakšat će vam život. Na njoj možete pronaći povoljne ulaznice uz kasnu rezervaciju. Ta mrežna stranica ima i svoju aplikaciju, koju možete besplatno skinuti preko iTunesa ili Google Playa pa će vam uvijek biti dostupna na mobitelu. Još jedan mali savjet – preko tih aplikacija naći ćete slične stvari i u drugim gradovima kao što su Chicago, Los Angeles i London.

Stand-up komedije

Kad već govorimo o predstavama, postoje još neke druge mogućnosti. Pogotovo ako ste ljubitelj engleskog jezika i želite uživati u sjajnoj zabavi. Američke stand-up komedije siguran su odabir, pogotovo odlučite li posjetiti profesionalni lokal Comedy Cellar koji se nalazi u Greenwich Villageu. Tamo ćete naići na zvijezde kao što su, naprimjer, Chris Rock ili Jon Stewart. Bolje je da si mjesto rezervirate unaprijed jer se može dogoditi da ostanete bez karata. Jedno upozorenje za kraj – sjedala uz pozornicu nikako nisu dobar izbor za introverte. Lako se može dogoditi da postanete dio predstave.

Let’s play some ball!

New York Knicks. Nije potrebno ništa više objašnjavati. No dobro. Košarkaški tim osnovan 1946. godine čije sjedište ne može biti nigdje drugdje nego na megalomanskom stadionu Madison Square Gardenu. Ne morate biti pretjerano oduševljen navijač ovog sporta da vas igra u velikom stilu digne sa sjedala. Nisam baš neki košarkaški stručnjak, ali atmosfera koja vlada na stadionu nešto je izuzetno. Ja sam ostao bez daha. Svi navijaju pa ćete i vi, to je jasno kao dan! Cijena ulaznica za utakmicu zna biti strahovito visoka, pogotovo ako želite dobiti najbolja mjesta, ali svakako ćete uživati i ako sjednete malo dalje. Cijene ulaznica većinom počinju od 57 $, a na najbolje ulaznice možete potrošiti 525 $. To je izvanredan doživljaj za koji vam u potpunosti jamčimo i koji nećete tako lako zaboraviti. Ja ga se već četiri godine svako malo sjetim.

Yankeeji protiv Metsa

Odlučite li sudjelovati u ovom spektaklu koji traje tri sata naći ćete se pred velikom odlukom. Yankeeji ili Metsi? U vezi s tim nećemo vam davati savjete. Svatko voli nešto drugo. Domaći su, naravno, podijeljeni u dva tabora i svatko od navijača ima svoje argumente, pa nađite malo vremena i popričajte s njima o tome. Bit će sretni kada vas budu mogli uvjeriti da je upravo njihov tim najbolji. Rezultati MLB ljestvice su jasni. Ne razumijete li se u ovaj sport, veliku ćete razliku prije svega osjetiti u svom novčaniku. Ulaznice za utakmice Yankeeja počinju na 136 $, dok ćete za Metse karte dobiti već od 15 $. Pa vi računajte.

Sav taj jazz!

Dosta je bilo sporta. Na redu je jazz. Iako je nastao u New Orleansu, dalje se razvijao i cvjetao upravo u njujorškom Harlemu. Glazbenike kao što su Louis Armstrong, James Brown i Miles Davis ne trebamo vam posebno predstavljati. Te su legende svirale u ovom kvartu, a osim toga u njemu su nastali i novi žanrovi – bebop ili, naprimjer, cool jazz. U dvadesetim i tridesetim godinama 20. stoljeća bio je to crnački kvart kojim su dominirali lokali poput Cotton Cluba ili kazališta Apollo. U tom kazalištu svoju je zvjezdanu karijeru započela slavna Ella Fitzgerald. Inače, kazalište je i dan-danas otvoreno i u njemu možete čuti mnoge dobre izvođače – od profesionalaca do amatera, koji u njemu svaki vikend pokazuju svoj talent i natječu se ne bi li osvojili glavnu nagradu za novog izvođača u iznosu od 20 000 $. Ulaznice se prodaju od 22 $ po osobi za večer.

Foto: Shutterstock, Dreamstime, Unsplash.com
Molimo vas da ocijenite naš članak.
Click to comment
Na vrh