Connect with us

Članci

Ovo su najbolje svjetske zračne luke u 2019. godini.

Ovo su najbolje svjetske zračne luke u 2019. godini.

Putnici iz cijelog svijeta u anketi World Airport Awards glasovali su za najbolje svjetske zračne luke 2019. godine. Sedam godina zaredom kao najbolja pobijedila je zračna luka Singapore Changi. U prvih 20 pojavila se i zračna luka u Beču.

1. Singapore Changi

Zračna luka Changi u Singapuru nudi letove za gotovo 200 svjetskih destinacija. Svaki tjedan zabilježi 5000 polijetanja i slijetanja 80 međunarodnih zrakoplovnih kompanija. Ta je zračna luka 2017. godine proslavila ključnu prekretnicu kada je njome prošlo 60 milijuna putnika iz 100 zemalja.

2. Tokyo Haneda

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ova međunarodna zračna luka jedna je od dvije glavne zračne luke na području Velikog Tokija u Japanu. Ima važnu ulogu u razvoju japanskog turizma. Može se pohvaliti izvrsno organiziranim domaćim i međunarodnim terminalima.

3. Seoul Incheon

Zračna luka Incheon najveća je zračna luka u Južnoj Koreji i jedna od najprometnijih zračnih luka na svijetu. Ima čak i vlastiti teren za golf, centar za opuštanje i njegu tijela, kasino i muzej. U prošlosti je dobila nagradu World Airport Awards za najbolju zračnu luku.

4. Doha Hamad

Međunarodna zračna luka Hamad nalazi se u Dohi, glavnom gradu Katara. Terminal, kojim se koristi čak 30 milijuna putnika godišnje, proglašen je arhitektonski najznačajnijim i najluksuznijim na svijetu.

5. Hong Kong

Iz Međunarodne zračne luke Hong Kong polijeće više od 100 zrakoplovnih kompanija prema približno 180 destinacija širom svijeta. Jedna je od najprometnijih zračnih luka na svijetu, a u anketi World Airport Awards nekoliko je puta proglašena najboljom.

6. Centrair Nagoya

U 2014. godini s japanske zračne luke Nagoya putovalo je gotovo 10 milijuna putnika. Velik dio letova organiziran je u sklopu domaćih ili regionalnih relacija do azijskih gradova kao što su Bangkok ili Singapur. Dulje rute uključuju Helsinki, Frankfurt, Honolulu i Detroit.

7. München

Zračna luka u Münchenu druga je najprometnija zračna luka u Njemačkoj. Povezana je s destinacijama širom svijeta. Zanimljiva je po tome što putnicima nudi dodatnu uslugu – u njoj možete provesti mnogo vremena obilazeći više od 150 trgovina i birajući između približno 50 restorana.

8. London Heathrow

Zračna luka Heathrow nalazi se na zapadu Londona i najprometnija je u Ujedinjenom Kraljevstvu, a po broju putniku najprometnija je i u Europi. Iz zračne luke polijeće gotovo 81 linija prema više od 200 destinacija u 85 zemalja. Najpopularnija odredišta su New York, Dubai i Dublin.

9. Tokyo Narita

Zračna luka Tokyo međunarodna je zračna luka u Japanu. Čvorište je tvrtki Japan Airlines i All Nippon Airlines i glavna spojna točka između Azije i Amerike. Od 2016. godine Narita je druga najprometnija japanska zračna luka.

10. Zürich

Zračna luka u Zürichu najveća je zračna luka u Švicarskoj i čvorište tvrtke Swiss International Airlines. Iz ove zračne luke putuje se u više od 200 destinacija u 67 zemalja.

Foto: Shutterstock, Dreamstime, Unsplash.com
Molimo vas da ocijenite naš članak.
Click to comment
Na vrh