Connect with us

Članci

5 neobičnih destinacija za medeni mjesec prema Lonely Planetu

5 neobičnih destinacija za medeni mjesec prema Lonely Planetu

Neotkrivena mjesta ili destinacije koje ne posjećuje mnogo turista. Lonely Planet sastavio je popis na kojemu je 5 neobičnih destinacija na kojima možeš provesti medeni mjesec i istodobno spojiti odmor i pustolovinu.

Advertisement

Arhipelag Raja Ampat     

Ovaj udaljeni arhipelag nalazi se u Zapadnoj Papui u Indoneziji. Svojom ljepotom može se smatrati konkurencijom Maldivima, iako ovdje, za razliku od Maldiva, nećeš sresti turiste. Brodovima možeš istražiti više okolnih otoka i tijekom vožnje razgledavati netaknute koraljne grebene.

Tajvan

Tajvan kao destinacija za medeni mjesec kod mnogo ljudi ne dolazi u obzir. Velika šteta! Ova otočna država na istoku Azije nudi tropske šume, predivne turističke staze, glasovite noćne tržnice i žive hramove.

Balkan

Na popisu nerazvikanih destinacija još uvijek se nalaze i balkanske zemlje. Svoj medeni mjesec možeš započeti odmorom u Bokokotorskom zaljevu u Crnoj Gori. Zatim nastavi planinareći po Albaniji, a na Kosovu posjeti predivne manastire. Za kraj uživaj s čašom dobrog vina u zalascima sunca na Ohridskom jezeru u Makedoniji.

Jordan

Jordan je stvoren za romantičare koji vole prirodu. Doživi večer kod crvenih stijena drevne Petre, priušti si wellnessodmor u Mrtvom moru tijekom zalaska sunca ili otkrij pustolova u sebi i isprobaj spavanje pod zvijezdama u pustinji Wadi Rum.

Panama

Najraznovrsnija zemlja Srednje Amerike mnogo toga može ponuditi. Otkrij živi glavni grad Panama City, tropsku prirodu ili plantaže kave i za kraj odmor na pješčanim plažama arhipelaga zvanog San Blas. Idealno za medeni mjesec bez mnogo ljudi.

Tropical Island in the Kuna Yala, archipelago Panama, Central America

Foto: Shutterstock, Dreamstime, Unsplash.com
Molimo vas da ocijenite naš članak.
Click to comment
Na vrh