Connect with us

Članci

Smještaj s prekrasnim pogledom: 7 jedinstvenih hotela od stakla

Smještaj s prekrasnim pogledom: 7 jedinstvenih hotela od stakla

Cilj naših lutanja svijetom često su prekrasni pogledi. Zbog njih se volimo penjati na visoka brda ili posjećivati tihe egzotične otoke. Međutim, ovi jedinstveni hoteli širom svijeta prekrasne će poglede podići na višu razinu. Spavat ćeš u sobi s pogledom od 360 stupnjeva na okolnu prirodu, podvodni svijet ili zvjezdano nebo s aurorom borealis.

Panorama Glass Lodge, Island

Skrivene negdje u pustinji zapadnog i južnog Islanda nalaze se tri prozirne kućice poznate kao Panorama Glass Lodge. One su manje od dva sata udaljene od Reykjavíka, ali u njima imaš osjećaj kao da si u svom svijetu s pogledom na fjord ili vulkan.

Kakslauttanen Arctic Resort, Finska

Neka onaj tko ne želi vidjeti polarnu svjetlost digne ruku! I neka onaj tko želi trpjeti na temperaturi od nula stupnjeva digne ruku! Nitko? Kakslauttanen Artic Resort odgovor je na ovaj problem. Smještaj u finskoj Laponiji u obliku staklenog iglua savršena je prilika za gledanje mitske aurore borealis. Zagrij se u sauni i uživaj u proizvodima lokalne pivovare.

PurePods, Novi Zeland

Na jugu prekrasnog otoka naići ćeš na šest staklenih kuća u zagrljaju divlje prirode. Čak su i pod i krov izrađeni od stakla, tako da u okolnoj prirodi možeš uživati do mile volje i nema šanse da nešto od te ljepote propustiš. A mnogo je toga što možeš pogledati. Do ovog neobičnog smještaja na Novom Zelandu možeš stići nakon šetnje kroz zelenilo, što će ti omogućiti boravak u savršenoj privatnosti. Spavanje pod zvjezdanim nebom i tuš iza stakla čine čitavo iskustvo jedinstvenim i nezaboravnim.

Skylodge Adventure Suits, Peru

Na kraju zahtjevnog putovanja čeka te nagrada. Vjerojatno je to moto Skylodgea, kompleksa prozirnih kapsula koje vise s litice u Peruu. Međutim, lijepi pogledi nisu besplatni! Da bi proveo jednu ili dvije noći u ovim kapsulama, moraš svladati stazu od 400 metara i popeti se skroz do vrha. Kako natrag? Što kažeš na zipline ili spuštanje?

Hotel na drveću, Švedska

Usred borove šume u Švedskoj nalazi se bajkoviti Treehotel – hotel na drveću. Ovdje ćeš, na primjer, naći zrcalnu kocku koja je vješto skrivena u šumi. Sedma soba ističe se prozorima od poda do stropa.

Puro Vik, Čile

Viña Vik dobio je titulu 50 najboljih vinograda na svijetu u 2019. On kombinira ekstravagantnu arhitekturu, umjetnost, nagrađivana vina i avanturističke planinarske staze u jednom. Sedam staklenih vila smještenih na brdu u čileanskim planinama uz obalu bez sumnje će svakog očarati.

Muraka, Maledivi

Obično moraš roniti da bi uživao u dinamičnom podmorskom svijetu. Što kažeš na spavanje 5 metara pod Indijskim oceanom? Luksuzni smještaj zvan Muraka raj je na zemlji smješten na otoku Rangali. Odi na večeru u prvi podmorski restoran na svijetu koji se nalazi u blizini hotela.

Foto: Shutterstock, Dreamstime, Unsplash.com
Molimo vas da ocijenite naš članak.
Click to comment
Na vrh