Connect with us

Članci

Ovo su najbolje svjetske zračne luke 2019. godine – Beč u TOP 20

Ovo su najbolje svjetske zračne luke 2019. godine – Beč u TOP 20

Ovo su najbolje svjetske zračne luke 2019. godine. Beč u TOP 20.

Putnici iz cijelog svijeta glasali su u anketi World Airport Awards za najbolje svjetske zračne luke 2019. godine. Sedam godina za redom pobijedila je kao najbolja zračna luka Singapore Changi. U prvih 20 se pojavila i zračna luka u Beču.

1. Singapore Changi

Zračna luka Changi u Singapuru nudi letove čak do 200 svjetskih destinacija. Svaki tjedan zabilježi 5000 polijetanja i slijetanja 80 međunarodnih zrakoplovnih kompanija. 2017. godine je zračna luka proslavila ključnu prekretnicu kada je njom prošlo 60 milijuna putnika iz 100 zemalja.

2. Tokyo Haneda

Ova međunarodna zračna luka jedna je od dviju glavne zračne luke na području Velikog Tokija u Japanu. Igra važnu ulogu što se tiče podrške japanskog turističkog razvoja. Može se pohvaliti s fantastičnim domaćim i međunarodnim terminalima.

3. Seoul Incheon

Zračna luka Incheon najveća je zračna luka u Južnoj Koreji i jedna od najprometnijih zračnih luka na svijetu. Ima čak i vlastiti teren za golf, wellness i spa centar, kasino ili muzej. U prošlosti je dobila nagradu World Airport Awards za najbolju zračnu luku.

4. Doha Hamad

Međunarodna zračna luka Hamad se nalazi u glavnom gradu Katara, Dohi. Terminal koristi čak 30 milijuna putnika godišnje. Terminal zračne luke bio je proglašen arhitektonski najznačajnijim i najluksuznijim na svijetu.

5. Hong Kong

Iz međunarodne zračne luke Hong Kong polijeće više od 100 zrakoplovnih kompanija do oko 180 mjesta širom svijeta. Jedna je od najprometnijih zračnih luka na svijetu i u anketi World Airport Awards bila  je nekoliko puta za redom proglašena najboljom.

6. Centrair Nagoya

U 2014. godini putovalo je s japanske zračne luke Nagoya gotovo 10 milijuna putnika. Velik dio letova je u sklopu domaćih ili regionalnih relacija do azijskih gradova kao što su Bangkok ili Singapur. Dulje rute uključuju Helsinki, Frankfurt, Honolulu i Detroit.

7. München

Zračna luka u Münchenu druga je najprometnija u Njemačkoj. Povezana je s destinacijama širom svijeta. Zanimljivo je što putnicima nudi nešto dodatno. Ovdje možete provesti puno vremena u više od 150 trgovina i oko 50 restorana.

8. London Heathrow

Zračna luka Heathrow se nalazi na zapadu Londona i najprometnija je u Ujedinjenom Kraljevstvu i najprometnija po broju putnika u Europi. S aerodroma polijeće gotovo 81 linija do više od 200 destinacija u 85 zemljama. Najpopularnija odredišta su New York, Dubaj i Dublin.

9. Tokyo Narita

Zračna luka Tokyo je međunarodna zračna luka u Japanu. Čvorište je tvrtki Japan Airlines i All Nippon Airlines i glavna spojna točka među Azijom i Amerikom. Od 2016. godine je Narita druga najprometnija zračna luka Japana.

10. Zürich

Zračna luka u Zürichu najveća je zračna luka u Švicarskoj i čvorište tvrtke Swiss International Airlines. S ovog aerodroma se putuje u više od 200 destinacija u 67 zemljama.

Molimo vas da ocijenite naš članak.
Click to comment
Na vrh