Connect with us

Članci

Otkrij orijentalnu atmosferu očaravajućeg Marakeša

Otkrij orijentalnu atmosferu očaravajućeg Marakeša

Marakeš ili Crveni grad fascinirajuća je kombinacija pustinja, planina i bogate povijesti. Ovu prelijepu egzotiku svatko bi trebao doživjeti bar jednom u životu. Imamo za tebe savjete, trikove, atrakcije, aplikacije da izvučeš ono najbolje iz svog posjeta Marakešu.

Znaš li da…?

Ime grada potječe od berberske riječi murr akush što u prijevodu znači „Božja zemlja“. Druga teorija tvrdi da ime potječe od arapske riječi murra kish što znači „brzo proći“. Naziv upozorava putnike da se čuvaju lopova i životinja.

5 mjesta koja trebaš doživjeti u Marakešu

Jemaa el-Fnaa: želiš li doživjeti pravu dušu Marakeša, posjeti ovo mjesto koje živi cijeli dan. Tijekom dana ovdje ćeš sresti krotitelje zmija otrovnica i ulične umjetnike, a tijekom noći uživati ćeš u janjetini i svježem soku od naranče ili napraviti tetovažu od kane.

Jardin Majorelle: jedno od najomiljenijih mjesta u Maroku djelo je francuskog slikara Jacquesa Majorellea. Ovaj Francuz posvetio je 40 godina ovom očaravajućem vrtu s tihim izvorima i prelijepim puteljcima, u kojemu se nalazi više od 300 vrsta biljaka.

Moschee Koutubia: najveća džamija u Marakešu spektakularan je dio španjolske arhitekture iz 12. stoljeća.

Medresa Ben Youssef : među najzanimljivije zgrade svrstavaju se medrese, što je naziv za škole. Medresa Ben Youssef bila je u 14. stoljeću najveća škola u Africi koja je svojim učenicima nudila vjersko znanje, opće obrazovanje i ovladanje islamskim pravom. Danas se možeš diviti ovoj zgradi s puno malih učionica, prekrasnim dvorištem i prostorijama za molitvu.

Souks: trebaš posjetiti i tradicionalne šarene tržnice s ručno rađenim proizvodima i lokalnom hranom.

Pustolov?

Nezaboravni slapovi Ouzoud pružaju ti mogućnost da pobjegneš od svakodnevnog stresa grada. Kupaj se u divljini.

Što bi bilo putovanje u Maroko bez sudjelovanja u jahanju deva? Ove prekrasne životinje nosit će te na leđima kroz oazu palmi na periferiji Marakeša. Upoznaj lokalna berberska sela i opusti se uz šalicu marokanskog čaja.

A avanturistima se nudi priliku da se voze četverokotačima kroz pustinju i upoznaju lokalni stil života tijekom vožnje.

Korisne aplikacije

Marrakech Riad Travel Guide +: besplatni turistički vodič napisao je Britanac koji ima 10 godina iskustva s ovim gradom. Ova aplikacija nudi savjete za sjajna mjesta, restorane i trgovine, kao i izvanmrežnu kartu.

Foto: Shutterstock, Dreamstime, Unsplash.com
Molimo vas da ocijenite naš članak.
Click to comment
Na vrh