Connect with us

Članci

Najnoviji trend? Glamping. Pogledaj TOP smještaje iz cijelog svijeta

Najnoviji trend? Glamping. Pogledaj TOP smještaje iz cijelog svijeta

Sve je više novih trendova i u kategoriji putovanja. Među najnovije ubraja se i glamping. Nesumnjivo će biti sve popularniji u trenutačnoj situaciji i nakon krize uzrokovane koronavirusom. U našem članku možeš saznati više o tome što je glamping i gdje možeš pronaći ovu vrstu smještaja.

Advertisement

Način putovanja mijenja se svake godine. Neki više ne uživaju u vrhunskim hotelima, nego traže avanturu. Sve popularniji glamping upravo je za njih.

Riječ „glamping“ nastala je od izraza „glamorous camping“, jednostavno luksuzno kampiranje. Boravak u kampu nije znak nikakvog low cost putovanja. Neki glamping smještaji mogu se usporediti s noćenjem u hotelima s nekoliko zvjezdica ili čak premašiti cijenu noćenja u luksuznom hotelu. Radi se o boravku u autentičnoj prirodi, ali u ugodnom i često vrlo luksuznom smještaju. Glamping je stoga idealno rješenje za one koji vole prirodu, ali se ipak vole prepustiti udobnosti i luksuzu.

Šatori obično imaju kuhinju i udobnu spavaću sobu. Ponekad čak imaju i blagovaonicu, terasu ili dnevni boravak. To može biti drvena kuća, čak i na drvetu. Obično se nalaze okruženi prekrasnom prirodom na zabačenim mjestima. U glampingu se veliki naglasak stavlja na moderan dizajn, upotpunjen prirodnim materijalima. Dakle, sve je u lijepom skladu.

Najljepši luksuzni kampovi diljem svijeta

Merzouga Luxury Desert Camp, Maroko

Ako je tvoj san oduvijek bio prenoćiti u pustinji ni usred čega, zasigurno će ti se svidjeti ovaj luksuzni kamp u pustinji Sahari u Maroku. Šatori su okruženi pješčanim dinama i tišinom. Uz smještaj dobivaš i popratni program: jahanje na devi koja će te odvesti na gledanje zalaska sunca. Smještaj uključuje i jela iz marokanske kuhinje.

Eco Camp Torres del Paine, Čile

Ovaj prekrasni kamp usred čileanske Patagonije jednostavno će te očarati. Netaknuta priroda i prekrasan interijer doživljaj su za cijeli život. U ovom smještaju nema grijanja ili električne energije. Međutim, svaka je kupola opremljena svjetlom koje pruža fascinantan pogled, i to ne samo na noćno nebo.

Treehotel, Švedska

Kuće na drveću koje leže samo 50 kilometara od Arktičkog kruga. Vlasnici su ovdje stvorili nekoliko kuća na drveću i svaka od njih je jedinstvena. Prozirna kocka koja se prilagođava prirodi, ptičje gnijezdo ili NLO? Na tebi je da odlučiš u kojoj ćeš kući provesti noć. Ovo je mjesto također sjajno za gledanje aurore borealis.

Whitepod, Švicarska

Zašto ne provesti noć u igluu usred snijegom pokrivene prirode? Idealno mjesto za ljude koji ne traže samo opuštanje nego i sportske aktivnosti. Smještaj se nalazi usred prirode, na mirnom mjestu, a samo je nekoliko minuta udaljen od skijaške staze.

Shinta Mani Wild-Siem Reap, Kambodža

Šatori u srcu prirode, okruženi slapovima i rijekom. Područje je puno divljih životinja, zbog čega je gledanje slonova, medvjeda ili gibona pod nadzorom iskusnog vodiča popularna aktivnost.

Prva glamping odmarališta osnovana su u egzotičnim destinacijama, a nakon toga su se proširila i Europom.

Foto: Shutterstock, Dreamstime, Unsplash.com
Click to comment
Na vrh