Connect with us

Članci

Doživi nemoguće u Dubaiju. Savjeti i trikovi za izvanredan odmor

Doživi nemoguće u Dubaiju. Savjeti i trikovi za izvanredan odmor

Luksuzni dućani, spektakularni neboderi, divni hoteli i tropske temperature. Dubai je jedinstven grad u kojem se miješa moguće s nemogućim. Nema šanse da će ti biti dosadno u Dubaiju. Ako si ga već odlučio ili odlučila posjetiti, u ovom članku pronaći ćeš naše savjete i trikove za mjesta koja ne smiješ propustiti.

Znaš li…?

… da je stopa kriminala u Dubaiju gotovo nula posto? Dubai se smatra jednim od najsigurnijih mjesta na zemlji.

7 stvari koje u Dubaiju trebaš doživjeti!

Burj Khalifa: najviši neboder na svijetu nudi impresivan panoramski pogled na Dubai. Najljepši doživljaji čekaju te na 124. katu. No više adrenalina doživjet ćeš iz Top Sky bara na 148. katu dok uživaš u nekom od savršenih koktela.

Stari grad: ondje će pronaći tradicionalne tržnice, autentična jela i kulturne doživljaje. Imaš li volje za šoping, posjeti trgovački centar Dubai Mall koji se nalazi odmah pokrak Burj Khalife. Ako si pravi šoping frik, ne smiješ propustiti 1200 dućana i 150 restorana. Alternativa Dubai Mallu je tržnica Deira gdje možeš kupiti začine i biljke, ali i nakit od 18 karata.

Džamija Jumeirah: jedna od najposjećenijih znamenitosti koju i ti trebaš obići. Ova džamija jedina je u Dubaiju kojoj se i nemuslimani mogu diviti. Nemoj zaboraviti pokazati poštovanje i zato se prije posjeta odgovarajuće obuci. Žene trebaju sakrit kosu.

Fontana Dubai: najveća plešuća fontana na svijetu spektakularna je igra vode, glazbe i svjetala. Voda šiklja do 150 metara uvis. Šou se održava svakodnevno od 18:30 svakih pola sata. Prepusti se divljenju koje će u tebi izazvati ova neobična predstava.

Palm Jumeirah: ovaj umjetni otok u obliku palme svrstava se među najveća čuda i dokaz je da je u Dubaiju sve moguće. Otok se sastoji od najluksuznijih hotela.

Safari u pustinji: pješčane dine, vožnja džipom ili jahanje na devama začinit će tvoj odmor.

Avanturist?

Više adrenalina? Trebaš isprobati flyboarding – 30 minuta možeš lebdjeti iznad mora, zaroniti i zatim plesati na vodi.

Želiš uživati u spektakularnom pogledu s visine? Onda je izlet helikopterom nešto za tebe.

Tropski Dubai i skijanje? Zašto ne! Ovu kombinaciju pronaći ćeš u skijaškoj dvorani Ski Dubai.

Izlet za cijelu obitelj: u zajedničkom druženju s obitelji možeš uživati u jednom od najboljih vodenih parkova na svijetu. Vodeni park Aquaventure inspiriran je mitskom Atlantidom.

Zabava, adrenalin i brzina – tako se može opisati zabavni park IMG World Adventure. Probudi dijete u sebi na površini od 28 nogometnih igrališta.

Korisne aplikacije

Dubai City Travel guide – Guide Pal: aplikacija s popisom najomiljenijih restorana, dućana, lokala i klubova. Pogledaj kartu i pronađi cool mjesta u okolini.

Molimo vas da ocijenite naš članak.
Click to comment
Na vrh