Connect with us

Članci

Dotakni bogove u božanskoj Ateni

Dotakni bogove u božanskoj Ateni

Atena je metropola puna znamenitosti, izvrsne hrane i bogate kulture. Ako želiš upoznati jedan od povijesnih gradova u Grčkoj, imamo za tebe neke savjete za mjesta koja ne smiješ propustiti.

Akropola je za Grke sveto mjesto. Godišnje je posjeti dva milijuna turista iz cijelog svijeta. Navodno su ljudi ondje živjeli prije 5000 godina, a ovo mjesto ostalo je dandanas srce grada.

Kakav bi bio posjet Ateni bez kušanja gyrosa? Najbolji gyros možeš probati na štandovima i bifeima u četvrti Monastiraki.

Tradicionalni kafići i barovi ispod Akropole mjesto su na kojem ćeš shvatiti koliko je Atena lijepa i jedinstvena i to sve dok uživaš u osvježavajućem frapeu.

Tržnica u Ateni izložba je svih vrsta mirisa. Riba, plodovi mora, voće i povrće privlače prolaznike. Ne propusti tržnicu s najukusnijim plodovima mora s Mediterana.

Ako ti treba malo odmora i opuštanja, posjeti glavni trg u Ateni, trg Syntagmu. Najveća zelena oaza u središtu Atene očekuje te u šarmantnom Atenskom nacionalnom vrtu. Čitav park ima karakter mirne urbane šume i tvori popularno lokalno rekreacijsko područje sa simpatičnom mrežom staza.

Nedostaje li ti more, metro će te odvesti do njega! Do luke Pirej možeš doći samo za nekoliko eura. Vlak ne vozi cijelo vrijeme pod zemljom i tako možeš vidjeti zadivljujuću panoramu Atene. Što su plaže udaljenije od Atene, to su ljepše.

Najpopularnija atenska plaža nalazi se u regiji Kavouri-Vouliagmeni.

Molimo vas da ocijenite naš članak.
Click to comment
Na vrh