Connect with us

Članci

Beatles ili nogomet? Posjeti legendarni Liverpool

Beatles ili nogomet? Posjeti legendarni Liverpool

Grad legendarnog benda Beatles, fascinirajućih znamenitosti i različitih događaja. Četvrt gdje se nalazi luka idealna je za snimanje lijepih fotografija i u ljetnim mjesecima poziva zaljubljenike u romantičnu šetnju. Liverpool je idealan za posjete tijekom cijele godine i okružen je hotelima, trgovinama, restoranima i muzejima. Glazbena scena, nogomet ili izvrsna hrana? Doživi sve na vlastitoj koži.

Što trebaš raditi, vidjeti i doživjeti u Liverpoolu?

Liverpoolska katedrala najveća je crkva u Engleskoj. Bila je izgrađena u neogotičkom stilu i ujedno je najveća anglikanska katedrala u svijetu. Dizajnirao ju je Giles Gilbert Scott koji je izumitelj svjetski poznate telefonske govornice. Uživaj u pogledu s tornja.

Povijest ropstva postaje živa u Međunarodnom muzeju ropstva i to zahvaljujući sačuvanim i konzerviranim predmetima koji podsjećaju na strašna vremena. Ondje možeš naći, na primjer, dnevnik kapetana u koji su putnici pisali svoje doživljaje na putovanju od Liverpoola do zapadne Afrike. Svjetski muzej definitivno je vrijedan posjeta. Ondje se možeš diviti brojnim egiptološkim i etnološkim eksponatima.

Najpopularniji muzej Liverpoola je The Beatles story koji je posvećen fanovima legendarnog benda. Ondje ćeš pronaći i repliku Cavern Cluba i studio za snimanje Abbey Rd gdje su glazbenici snimili svoje prve pjesme. Vrijedan komad je prva niskokvalitetna gitara Georgea Harrisona koja nas podsjeća da uvijek ima nade da ostvarimo sjajne stvari.

Sa svojih 95 hektara zelenih površina Sefton Park je najveći park u Liverpoolu. Nalazi se južno od centra grada i idealan je za trčanje, izlete ili opuštanje u zelenilu. U sredini parka nalazi se jezero od 3 hektara. Posjeti ga ako ti treba odmor od gradske vreve.

Ljubitelji nogometa ne bi smjeli propustiti utakmicu na stadionu Anfield. Stadion je izgrađen 1884. i nekoliko je puta moderniziran. Nakon što je obnovljen, 54000 navijača sada može razveseliti svoju omiljenu ekipu. Nekada se posjetiteljima od atmosfere na stadionu čak koža naježi.

Foto: Shutterstock, Dreamstime, Unsplash.com
Molimo vas da ocijenite naš članak.
Click to comment
Na vrh