Connect with us

Članci

5 razloga zbog kojih bi valjalo posjetiti Cancún bar jednom u životu

5 razloga zbog kojih bi valjalo posjetiti Cancún bar jednom u životu

Cancún je najluksuznije ljetovalište u Meksiku. Opuštanje, izležavanje na plaži, sunčanje i tekila. Ako čezneš za lijepim vremenom i savršenim opuštanjem na predivnim plažama, vjerojatno nećeš pronaći bolje mjesto od ovog. Plaža je život. Ovaj moto slijede mještani koji se bude na plaži, koji od plaže žive i koji na njoj provode slobodno vrijeme i nakon posla. I zaista, plaža je upravo ono zbog čega se ondje putuje. Evo pet razloga zbog kojih je Cancún izvrsna egzotična destinacija. Pozovi mamu, dečka, prijatelje, supruga ili bilo koga drugog da krene s tobom u najveću egzotičnu avanturu. Aj, karamba!

1. Podmorski svijet

Iako su ovdašnje plaže isključivo zauzete ljudima, lokalni koraljni grebeni već imaju potpuno drukčije vladare. Cancún je definitivno mjesto za ronjenje s maskom, a   posjetitelji mogu uplatiti i tečaj ronjenja. Osim široke palete šarenih riba, raširenih ruku dočekat će te i ugrožene vrste morskih kornjača, raža i veličanstveni limunski morski psi.

2. Izvrsna hrana

Cancún je za sve koji ne znaju što žele. Pizza, tjestenina, španjolska paella, američki hamburgeri, svježa riba, indijski curry, luksuzni sushi. Što god da ti padne na pamet, na Cancúnu ćeš pronaći u iznimno kvalitetnoj varijanti. Bez obzira na to odlučiš li večerati u hotelu s pet zvjezdica ili naručiti nešto sitno na uličnom meksičkom štandu, imat ćeš osjećaj da ti je jelo skuhao kuhar s Michelinovom zvjezdicom. Uz to, u jednom od tih hotela to će čak biti i istina, jer su Meksikanci na Yucatán uspjeli privući najbolje kuhare iz cijeloga svijeta.

3. Sunce tijekom cijele godine

Iako nas zimi muči jaka hladnoća i drhtanje na temperaturama ispod nule, Cancún se, posebno od prosinca do siječnja, može pohvaliti temperaturom od 30 stupnjeva. Svi su Amerikanci toga svjesni, pa u proljeće onamo redovito odlaze grijati svoje kosti. I, naravno, proslaviti spring break iliti proljetne praznike. Ako želiš izbjeći gužvu i visoke cijene, posjeti ovaj raj u razdoblju od svibnja do kolovoza. Temperatura se drži na oko 25 stupnjeva, a vlaga postupno raste. Posjet ovom području u jesen, odnosno od rujna do listopada, može biti pomalo rizično. Između ostalog, ondje je sunce puno jače, a u obzir se mora uzeti i mogućnost redovitih pljuskova, ponekad čak i uragana.

4. Smještaj i tulumarenje

Nijedan popis koji uvjerava u potrebu posjeta Cancúnu ne može biti potpun bez spominjanja prvoklasnog smještaja i ljetovališta. Ondje možeš birati između stotina različitih hotela koji će te privući svojim uslugama, dizajnom, buticima i privatnim plažama. Zahvaljujući tako brzom procvatu, to je najrazvijenije turističko mjesto u cijelom Meksiku, pa čak i najsigurnije mjesto u zemlji. Klubovi se natječu u tome da te što više opiju ukusnim pićima i izvrsnom glazbom. Pa, koliko tekile možeš popiti u jednoj večeri? Ili više voliš okus kvalitetnog karipskog ruma?

5. Majanska kultura

Naravno, da ne bismo samo tulumarili, potrebno je spomenuti bogatu povijest koju poluotok Yucatán nudi posjetiteljima. Malo koje odredište na svijetu omogućuje ti da brončanu boju dobiješ tako blizu drevnih ruševina i hramova starih dvije tisuće godina. Najbliži Cancúnu je veliki kompleks zvan Chichén-Itzá, sa svojim terasastim monolitima i malim ruševinama u gradu Tulumu. Budući da sve turističke agencije u gradu nude obilaske ostataka drevne kulture Maja, ne moraš se brinuti i rezervirati ovaj jednodnevni izlet unaprijed.

Foto: Shutterstock, Dreamstime, Unsplash.com
Molimo vas da ocijenite naš članak.
Click to comment
Na vrh