Connect with us

Članci

10 razloga zbog kojih obavezno moraš posjetiti Los Angeles

10 razloga zbog kojih obavezno moraš posjetiti Los Angeles

Hollywood, Šetalište slavnih, milijunaški kvart Beverly Hills i moderan centar pun nebodera. Drugi najveći grad Amerike nudi mnogo toga i brojni europski putnici sanjaju o njemu. U ovom članku obuhvatili smo sve ono najbolje.

1. Plaže

Malibu, Santa Monica Bay, Venice Beach, Playa del Rey. To je samo dio onoga što Los Angeles nudi. Ako si odrastao uz Spasilačku službu, onda možeš zamisliti kako to sve ovdje izgleda. Pijesak zlatne boje, najbolji valovi i pogled na beskrajni Tihi ocean. Zaljev Santa Monica nudi više od 30 kilometara predivnih plaža i najbolje poglede. U valovima Malibua dolaze uživati surferi iz cijelog svijeta.

Venice Beach

Santa Monica Bay

Malibu Beach

2. Vrijeme

Los Angeles i općenito Kalifornija destinacije su za odmor tijekom cijele godine. Ondje postoje samo dva godišnja doba – ljeto i zima. Ljeto počinje u svibnju, traje do listopada i obećava temperature od 16 do 29 °C. Zimi tijekom noći temperature nisu niže od 9 °C, a preko dana temperature su stabilne, približno 20 °C.

3. Noćni život

Ako imaš više od 21 godine i važeću osobnu iskaznicu, otkrit ćeš najbolje lokale, restorane i klubove diljem zapadne obale SAD-a.

4. Hrana

U Los Angelesu se na kvadratnom kilometru nalazi najviše svjetski poznatih osoba. Osim što ih lako možeš sresti na cesti, prednost je i to što ćeš u gradu pronaći brojne specijalizirane restorane s ponudom hrane sa svih strana svijeta. Trebale bi ti godine da ih sve uspiješ posjetiti.

5. Hollywood

Mjesto za koje su čuli svi koji su barem jedanput u životu pogledali neki američki film. Dok lutaš Los Angelesom, možeš naići na neku od filmskih zvijezda. Ne sretneš li ni jednu, posjeti Šetalište slavnih (Walk of Fame), na kojemu ćeš pronaći njihove otiske. Najomiljenija zabava gledanje je filmova prije njihove svjetske premijere. Pogledaj ih u golemim multipleks kinima ili posjeti stara kina koja su zadržala posebnu draž.

6. Centar L. A.-a

Los Angeles je bio osnovan 1781., a od 1821. pripadao je Meksiku. Tek nakon Američko-meksičkog rata 1848. grad je priključen SAD-u i ostatku Kalifornije. Otada je prošlo već mnogo vremena i ovaj se grad posve promijenio. L. A. je danas centar međunarodnog poslovanja, zabavne industrije, mode i kulture. Centar se u velikoj mjeri sastoji od financijske zone s nekoliko nebodera, a u njemu se nalaze i galerije suvremene umjetnosti ili jeftina trgovačka mjesta puna života. Svakako posjeti Civic Center, povijesni park El Pueblo de Los Angeles, Bunker Hill, Kinesku četvrt, Exposition Park i Griffith Park.

7. Ledeni hokej, košarka i bejzbol

U L. A.-u se igra prva liga nekoliko sportova. Poklonicima Medveščaka i NHL-a može biti najzanimljiviji ledeni hokej – Los Angeles Kings imaju svoje sjedište na stadionu Staples Center. Tko nikad nije čuo za imena kao što su Kobe Bryant, Magic Johnson ili Shaquille OʹNeil… Mislim da te zvijezde ne treba posebno predstavljati, pogotovo ljubiteljima košarke. Lakersi svoje domaće utakmice igraju također u Staples Centru. Nedaleko od centra svoj stadion ima i poznati bejzbolski klub Los Angeles Dodgers.

8. Otok Catalina

Obližnji otok Catalina u kontrastu je s gradom Los Angelesom. Do otoka vozi trajekt, ali nakon što stigneš, otok možeš razgledavati samo pješice. Vožnja automobilima je zabranjena! Posvetiti se možeš odmoru, sportu i predivnim plažama.

9. Nacionalni parkovi Kalifornije

Pustolovi, nemojte propustiti posjet nacionalnim parkovima kao što su Death Valley, Sequoia i Kings Canyon, park Yosemite i Sierra Nevada s najvišom točkom koja se zove Mount Whitney i koja se nalazi na 4417 m. Sve u okruženju od 400 do 500 km zaslužuje preporuku da bude obiđeno automobilom.

Foto: Shutterstock, Dreamstime, Unsplash.com
Molimo vas da ocijenite naš članak.
Click to comment
Na vrh